Миколаїв
вул. Будівельників, 5-А
Миколаїв
вул. 6 Слобідська, 80

JAC MOTORS представляє перший у світі автомобіль на іонно-натрієвому акумуляторі

29.05.2023

Одним з найбільш важливих елементів електромобіля є його батарея. На сьогодні визнаним стандартом батарей для електромобілів є літій-іонні батареї. Такі батареї вимагають менше часу для зарядки порівняно з нині існуючими свинцево-кислотними батареями, легше свинцевих на 60-80%, компактніші на 50-80%, а також мають значний термін служби у 10-15 років.


Але у літій-іонних батарей є 2 значних недоліки: висока вартість їх виготовлення та чутливість до температур. Минулого року ціни на літій різко зросли, створивши величезний тиск на витрати на виробництво літій-іонних батарей. Тому, автомобільні виробники зараз активно шукають альтернативи стандартним літій-іонним батареям.


 

Одним з перших автовиробників, який знайшов рішення цієї проблеми є JAC Motors. Вже в березні 2023 року ця компанія представила світу свій перший автомобіль на іонно-натрієвому акумуляторі.

Електромобіль, розроблений Hina Battery Technologies і Sehol, спільним підприємством JAC і Volkswagen Anhui, базується на моделі Sehol E10X. Тестовий автомобіль з акумулятором ємністю 25 кВт/год може проїхати до 250 км на одному заряді. Він має щільність енергії 120 Вт·год/кг і підтримує швидку зарядку від 3C до 4C.

На відміну від літій-іонних, натрієво-іонні батареї виготовляються з використанням дешевшої сировини. Завдяки меншій щільності натрієво-іонні батареї мають перевагу в продуктивності при низьких температурах і швидкості заряджання.

Ці батареї вважаються найперспективнішою альтернативою літій-іонним батареям із кращою економічною ефективністю, високою безпекою та чудовою продуктивністю циклу, а найголовнішим є те, що використання таких батарей дозволить зменшити ціну на електромобілі на 10 %.

Майбутнє електромобілів виглядає багатообіцяючим із запровадженням більш доступних і екологічно чистих акумуляторних технологій», — каже Карл-Хайнц Гебель, головний виконавчий директор JAC Motors. «З розвитком нової технології акумуляторів ціноутворення на електромобілі стане більш конкурентоспроможним, що дасть більшій кількості покупців автомобілів доступ до автомобілів з новою енергією».

За матеріалами https://jac.ua/

Мрієте поміняти свій автомобіль на новий?

Заповніть форму заявки і наші менеджери повідомлять Вам подальші дії для здійснення угоди.

подати заявку